Hrana i piće

SJAJNI TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE JUNETINU! Male kulinarske tajne

Kad vam se u rukama nađe lijep komad junetine, svakako uzmite kivi ili ananas jer to voće deluje ‘čarobno’ na tkivo u mesu pa ono postaje izuzetno mekano i ukusno

Meso - Blogspot

Želite li da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme. Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali pa dodajte kivi nekih sat, dva prije pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.

Još neke namirinice koje će omekšati meso:

Pirinčano vino

Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i narendajte luk i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u prižider preko noći. Osim što će dobiti neverovatan ukus, meso će biti mekano kao puter, prenosi “Informer“.

Cola

Cola napitci su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što treba da uradite je da ostaviti meso u coli deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh