Hrana i piće

Svi se i dalje pitaju koja ishrana štiti od korone: Dr Kisić je upravo razriješila dilemu, a dr Kon objasnio koji su vitamini i oligoelementi ključni

Jučer je na konferenciji Kriznog štaba bilo, između ostalog, pitanja o tome koja ishrana štiti od korone i kako da razlikujemo virus gripa od virusa korona.

dr Darija Kisić Tepavčević - Srbija24.com

Dr Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba, govoreći o koroni i gripu, rekla da ne postoji nijedan simptom koji bi razlikovao ova dva virusa.

Jedini i isključivi parametar su rezultati testa. Kada je u pitanju istovremeno djelovanje vakcine, kada su u pitanju žive vakcine, vremenski razmak je makar četiri sedmice. Kada je u pitanju virus gripa, ona nije živa, takođe nijedna za virus korone nije živa, tako da o vremenskom intervalu davanja vakcina ne treba razmišljati – ističe doktorica.

Ona je navela da ishrana ne može da utiče na prijemčljivost infekcije, pa tako i virusa, ali povećava našu otpornost.

Dr Kon je ponovio ono što je više puta istakao prethodnih mjeseci – da je važan dobar noćni san, te da je odmor vrlo značajan, ali potcijenjen kod nas.

Cink i selen od oligoelemenata, kada su vitamini u pitanju to je vitamin D – zaključio je Kon govoreći o ishrani i suplementima, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh