Hrana i piće

ZA 7 DANA MOŽETE DA SKINETE 3 KILOGRAMA: Otkriveni detalji dijete kojom se Adele “prepolovila”

Poznata pjevačica Adele uspjela je da se “prepolovi” smršavši oko 44 kilograma, a sada je poznato i kako joj je to pošlo za rukom.

Adele - Twitter

Naime, radi se o „Sirtfood“ dijeti uz koju, kako tvrde stručnjaci, za sedam dana možete da skinete tri kilograma, a da se ne odričete poslastica kao što su čokolada, vino i kafa. Ta dijeta se sastoji od dvije faze, a ukupno traje tri nedjelje, nakon čega možete da održavate rezultate.

Nutricionista Eidan Gogins (Goggis) otkrio je da je Adele počela da primjenjuje taj plan ishrane 2016. godine.

-Njena transformacija bila je 90% sirtfood dijeta, a samo 10% svakodnevne vježbe. Obožavala je tu dijetu. Pomogla joj je da izgleda fantastično. Adele je skinula 44 kilograma pomoću ove dijete – rekao je Eidan.

Inače, prva faza traje sedam dana i uključuje znatnu restrikciju kalorija, tačnije do 1000 kalorija dnevno, te konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade. Cilj je svakako da se naglo podstakne mršavljenje ubrzavanjem metabolizma.

U drugoj fazi, koja traje dvije nedjelje, možete da imate tri obroka i pijete sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu ishranu sa što više zdravih namirnica koje propagira ova dijeta.

Sirtfood dijeta se bazira na upotrebi namirnica koje podstiču proizvodnju enzima u tijelu koji je poznat kao sirtuin. Prema nekim istraživanjima, ovaj enzim utiče na metabolizam pospješujući brže sagorijevanje kalorija, a pored toga, postoji i njegov uticaj na smanjenje upalnih procesa i zaštitu ćelija organizma.

Cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica, a to su jabuke, citrusno voće, peršun, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i drugo.

Pjevačica, koja je kombinovala zdravu ishranu sa svakodnevnim vježbanjem, oduševila je fanove nakon što je objavila fotografiju na kojoj se odmah primijetila njena nova figura.

Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema, prenosi Express


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh