Hrana i piće

Soda bikarbona i limunov sok: Moćna kombinacija koja liječi brojne bolesti

Znanstvena istraživanja su otkrila da vam nekoliko kapi limunovog soka pomiješanih sa sodom bikarbonom mogu spasiti život. Ta kombinacija je u stanju usporiti razvoj teških bolesti, a neka istraživanju kažu i da uništava stanice raka.

magazin

Soda bikarbona se koristi za njegu tijela i izvana i iznutra. A ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti cijelo tijelo.

Ovo su prednosti sode bikarbone i limunovog soka:

1. Alkalizira tijelo
Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizira cijelo telo. To nam pomaže, na primjer, u borbi protiv acidoze koja se može dogoditi kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tijela, ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Ovo je također odličan lijek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se tijelo očisti i sagori masti.

2. Metabolizam
Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobit ćemo odličnu mješavinu koja se uspješno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

3. Soda bikarbona i limunov sok čiste tijelo
Ova mješavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača tijelo, te mu pomaže izboriti se s virusima. Zbog svega toga ne zaboravite svako jutro popiti limunadu u koju ste razmutili malu žličicu sode bikarbone,piše Magazin

Na taj način ćete regulirati loš kolesterol i poboljšati rad krvožilnog sustava.

Kako se koristi?
Sastojci: Sok od pola limuna, 1 žličica sode bikarbone, 1 čaša vode (200ml).

Primjena: Iscijedite limun i tom soku dodajte sodu bikarbonu pa sve nalijte s vodom. Popijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tijkom 7 dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite tretman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh