Hrana i piće

Ako večerate ove namirnice kilogrami će se istopiti preko noći

Naučnici su sastavili spisak namirnica koje pomažu da se tijelo reši viška kilogarama.

Obim struka - Blic.rs

Istraživanja sprovedena na Univerzitetu na Floridi kažu da će 30 grama proteina, pojedeno pola sata prije spavanja, znatno stesati vaš struk.

Na prvom mjestu je mladi sir. Ima mnogo proteina i kalcijuma, što je veoma dobro za starije ljude.

Drugo mjesto zauzimaju bademi ili orasi. Da, veoma su kalorični, ali ako se jedu u razumnim količinama – blagotvorno djeluju na gubitak kilograma. Dovoljno je da svako veče pojedete po šaku oraha i znatno ćete smanjiti kilažu. Srce će vam biti zahvalno.

Treće mjesto je dodijeljeno mocareli. 100 grama ovog proizvoda sadrži 6 grama proteina, 1 gram ugljenih hidrata i samo 100 kalorija. Mocarela je takođe bogata vitaminom D.

Četvrto mjesto je dodjeljeno jajima. Oni su bogati proteinima, vitaminom D, ali i mikronutrijentima.

Tofu će vam pomoći da dobijete dovoljnu količinu proteina i suzbijete glad.

Naučnici smatraju da je bolje da se malo večera, nego da tijelo trpi glad. Što više gladujete, sve ćete više žudjeti za hranom, što na kraju nije dobro za dijetu, prenosi “Dnevno“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh