Hrana i piće

Za današnji doručak, napravite piroške po ovom receptu

Piroške su veoma mekane, lako se prže na ulju, ne upiju previše masnoće.

colinarka

SASTOJCI:
3 jaja

3 supene kašike ulja

6 supenih kašika mlijeka

150 g sira

1 prašak za 370 g brašna

malo soli

PRIPREMA:
1. U posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko.

2. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo.

3. Smjesu posoliti pa dodati izmrvljeni sir i brašno sa praškom za pecivo. Zamijesite tijesto.

4. Ne trebate čekati da se tijesto digne, već pržite odmah.

5. Tijesto izvaditi na pobrašnjen stol pa ga valjkom razvući na 1 cm debljine.

6. Isjeći željeni oblik i pržiti u zagrijanom i dubokom ulju.

7. Pržene piroške vaditi na salvetu da se iscijede od viška masnoće,prenosi Slobodnabosna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh