Hrana i piće

Recept za mini palačinke koje su zavladale društvenim mrežama

Još jedan u nizu internet trendova koji je nastao na TikToku..

Minijaturne palačinke - Zena.rtl.hr

Još jedan u nizu internet trendova koji je nastao na TikToku, mini palačinke ili ‘cereal pancakes’ definitivno su mi jedan od najdražih, prenosi “Žena“.

Obožavam palačinke u svim oblicima i okusima. Od klasičnih do američkih, pjenastih japanskih ili zdravih palačinki s bananom i jajima, u mom se domu jedu barem jednom sedmično. Zato kada sam prvi put na TikToku naišla na ovaj novi trend mini palačinki ili ‘cereal pancakes’, odmah sam ih morala isprobati.

Ono što čini ove palačinke posebnima nisu sastojci nego sama priprema. Umjesto velikih okruglih palačinki, ‘cereal pancakes’ su minijaturne inačice popularnih američkih palačinki, a jedu se baš poput pahuljica koje jedemo za doručak – u zdjelici, sa žlicom. Neki ih čak jedu i s mlijekom, ali meni su ukusnije s medom ili javorovim sirupom.

Iako se možda čini komplicirana, priprema je zbilja jednostavna. Jednom kada sam napravila svoju omiljenu smjesu za palačinke prebacila sam ju u bocu za ulje ili ocat s nastavkom za doziranje. Ako nemaš ovakvu bocu, poslužit će i plastična vrećica za zamrzivač kojoj si odrezala jedan kraj.

Ako još nemaš omiljeni recept za palačinke, ja koristim ovaj:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 1/2 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca

Postupak:

  1.  U velikoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  2. U smjesu dodaj mlijeko, jaja i maslac te dobro umiješaj pjenjačom.

Kada je tvoja smjesa spremna i prebacila su ju u bocu ili vrećicu, vrijeme je za pečenje. Zagrij tavu na umjereno jakoj vatri i po površini prođi s komadićem maslaca. Smjesu u tavu pažljivo izlij u obliku mini palačinki tako što ćeš krenuti od vanjskog ruba prema sredini tave spiralnom putanjom.

Minijaturne palačinke – Zena.rtl.hr

Palačinke peci dok se na gornjoj strani ne pojave mjehurići i zatim ih pažljivo okreni. Kada su gotove trebale bi biti zlatne boje s obje strane. Posluži ih u zdjelici za pahuljice i prelij medom ili maslacem od orašastih plodova i po želji dodaj svježe voće poput jagoda ili borovnica.

Minijaturne palačinke – Zena.rtl.hr

Mene su ove minijaturne palačinke oduševile jer izgledaju zbilja posebno. Pripremila sam ih za doručak ukućanima koji su ih pojeli u trenu. Iako nije najbrža priprema palačinki koja postoji, svakako je odlična kada želiš napraviti nešto malo drugačije kako bi oraspoložila sebe ili ljude koji su ti dragi.

Autor: Anita Mihalak


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh