Hrana i piće

Tijesto za krofne: Ima samo 2 sastojka, a gotovo je za 10 minuta

Nakon što smo posljednje mjesece proveli kod kuće, veliki broj ljudi je otkrio svoje kuharske vještine, a društvene mreže bile su prepune recepata i trikova za njihovu pripremu. Tako smo pripremali Pavlovu tortu, banana hljeb, Dalgona kafu i brojne druge recepte s Tik Toka.

Tijesto - Novonovo.info

Na Twitteru i Facebooku je u posljednje vrijeme veoma popularan recept za tijesto koji je gotov za 10 minuta, a od sastojaka su ti potrebni samo brašno i jogurt. Tačnije, 140 grama brašna te 190 grama običnog jogurta, piše 24sata.

Nakon što si napravila smjesu, u zagrijano ulje ubacuj kuglice smjese. Korisnici su oduševljeni mini krafnama koje su dobili, ali nas izgledom podsjećaju na – fritule.

Iako je na prvu možda neobično da su za njih potrebna samo ova dva sastojka, oni su popularna alternativa u brojnim drugim kolačima. Ovaj recept ti može biti od koristi kada si u gužvi, a možeš ga čak iskoristiti i za tijesto za pizzu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh