Hrana i piće

Recept: Omlet od trešanja

Konačno su i trešnjice došle na red.

Omlet od trešanja - Alo.rs

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 kašika šećera
  • 2,5 dl mlijeka ili vode
  • 200 g brašna
  • 300 g trešanja
  • 50 g badema u listićima

Priprema:

Izmiješati šećer i žumanca sa mlijekom, dodati brašno i na kraju bjelanca umućena u čvrstu pjenu. Zagrijati malo ulja ili maslaca, pa stavljati po 1-2 kutlače smjese za svaki omlet i ravnomjerno raširiti po cijelom tiganju. Odgore rasporediti očišćene trešnje i malo pritisnuti da se bolje sjedine.

Kad se omlet ispekao sa jedne strane, pažljivo okrenuti na drugu stranu i još kratko peći (omlet se može poklopiti ravnim tanjirom koji je istog prečnika kao i tiganj, pa zajedno preokrenuti i ponovo vratiti omlet u tiganj). Na kraju, prebaciti na tanjir, posuti šećerom u prahu i prepečenim listicima badema. Poslužiti dok je jos toplo, piše “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh