Hrana i piće

Najpopularniji kuhar na društvenim mrežama objavio je recept za čokoladni kolač od 2 sastojka i sada ga svi masovno dijele i prave

Slavni kuhar Rob Nikson nedavno je na društvenim mrežama, gdje je veoma popularan i gdje ga prate milioni, podijelio recept za super brzi i veoma ukusan čokoladni kolač za koji vam treba samo dva sastojka!

Kolač - TikTok

Nikson, koji ima i sopstveni kulinarski šou na svim važnijim socijalnim platformama, usavršio se za pripremu domaćih verzija brojnih prepoznatljivih specijaliteta fast food-a, a to ga je i proslavilo, prenosi “Žena“.

Sada je na Tik Toku objavio snimak pripreme sočnog čokoladnog kolača, koji je ubrzo postao viralan, jer je ultra lak i jeftin, i sastojke za isti mnogi već imaju kod kuće.

@nickoskitchenNutella Cake with just 2 ingredients! ? ##everydayscience ##recipe ##nutella ##nutellachallenge ##cake ##fyp ##chocolate ##food ##baking ##chocolatelover

♬ original sound – nickoskitchen

Sve što vam treba jeste 8 malih jaja ili 4 i 250 grama omekšalog čokoladnog krema!

A evo kako izgleda proces pripreme:

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.
  2. Miksajte jaja na najvećoj brzini tačno osam minuta. Potom ovoj smjesi polako počnite da dodajete čokoladni krem, jednu po jednu kašiku, miksajući sve na najmanjoj brzini.
  3. Umućeno tijesto izlijte u kalup i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Unutrašnjost kolača bi trebalo da ima vlažnu i laganu teskturu, a da opet izgleda puno. Ukrasite po želji čokoladom ili svježim voćem!

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh