Hrana i piće

Kremasta TikTok kafa – izgleda odlično koliko je i fina

Ova kremasta ledena kafa idealna je za uživanje u toplom proljetnom suncu na terasi vlastitog doma.

TikTok kafa - Žena.hr

TikTok je jedna od onih društvenih mreža koje jednostavno voliš ili mrziš. Ako možda još uvijek ne znaš što je uopšte  TikTok, radi se o društvenoj mreži na kojoj korisnici objavljuju razne zabavne videe uz popratnu muziku i efekte. No osim smiješne strane ovog društvenog fenomena, postoji i ona s vrlo korisnim savjetima, piše Žena.

Na jedan od njih sam nedavno naišla i odlučila ga isprobati. Radi se o receptu za kremastu ledenu kafu koja izgleda odlično jednako koliko je i fina. A čini se kako je isti video zapeo za oko širokoj publici jer je skupio nekoliko miliona  pregleda i dva miliona lajkova. Ali o čemu se tačno radi?

Kremasta ledena kafane razlikuje se mnogo od obične kafe. Sastojci su isti:

2 žičice instant kafe
2 žličice šećera
3 žlice vruće vode
250 mL mlijeka
led

Ono što je posebno je priprema.

U zdjelicu stavi instant kafu i šećer i dodaj vruću vodu. Sve zajedno pomiješaj mikserom za kafu ili pjenjačom. Mikserom će postupak biti brži, ali ćeš pjenjačom dobiti kremastiju teksturu.

Kada si zadovoljna kremoznošću kafe, u posebnu staklenu čašu stavi nekoliko kockica leda i preko njih prelij mlijeko. Na mlijeko žlicom stavi kremastu smjesu kafe i šećera i lagano promiješaj metalnom slamkom. Tvoja kafa je spremna!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh