Hrana i piće

Čokoladni rolat sa bananom koji se ne peče

Ukusan desert za čiju pripremu vam treba samo 4 sastojka i 10 minuta vremena.

Čokoladni rolat sa bananom - Srvarukusa.rs

Sastojci:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 3 kašike otopljenog margarina
  • 4 kašike nutele
  • mlijeka (po potrebi)
  • 3 kašike slatke pavlake

Priprema:

U jednu posudu sipajte mljeveni keks, nutelu i otopljeni margarin, pa lijepo promiješajte. Kada dobro sjedinite smjesu prebacite je u providnu foliju i razvucite u obliku pravougaonika. Na pola pravougaonika stavite šlag (slatka pavlaka), a na drugu polovinu nutelu. Na tu polovinu gdje je šlag stavite bananu po cijeloj širini i urolajte. Sa sve providnom folijom ga stavite u frižider nekih 2 sata. Dekorišite ga po želji, prenosi “Cooking Alisa“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh