Hrana i piće

Jednostavni trikovi da pobijedite želju za slatkim

Ako uoči odlaska na spavanje imate neodoljivu želju za slatkim, postoje jednostavni trikovi koji bi vam mogli pomoći suzbiti apetit.

Kolač - VIPmagazin.ba

Kreatori australskog programa mršavljenja “The Healthy Mummy” podijelili su rituale koje trebate praktikovati kako biste uticali na apetit u večernjim satima.

“Da biste se riješili neke navike, potrebno vam je i do 28 dana. Zato je važno slijediti naše savjete svaki dan, barem tri sedmice”, pojašnjavaju stručnjaci prema kojima je ključno unositi dovoljno proteina, povrća i cjelih žitarica za večeru kako kasnije ne biste žudjeli za zabranjenim namirnicama.

Ako pak preferirate manje obilnu večeru, odlična opcija su voćna salata i jogurt s malo masti. Pokazalo se da je za suzbijanje apetita najučinkovitiji grčki jogurt.

Još jedan trik je pranje zube odmah nakon večere.

“Obično se um poigrava s vama, osim ako dojite, onda je vrlo vjerojatno glad koju osjećate stvarna. Izbacite sav junk food iz kuće kako ne biste došli u iskušenje”, kažu stručnjaci.

U suzbijanju apetita može pomoći šaljica toplog čaja ili ledena voda s limunom. Uz to, dobro je i skrenuti misli s hrane baveći se vježbom ili čitanjem knjige, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh