Hrana i piće

Supa gotova za manje od pola sata, a ukus se pamti cijeli život

Uz ovu preukusnu supu odlično se slaže neki hrskavi dodatak poput nasjeckanih orašastih plodova, sjemenki ili proprženog hljeba

No image - Haber.ba

Sastojci:

1 karfiol srednje veličine
1 veća glavica luka
2 čena bijelog luka
2 lovorovog lista
majčina dušica
2 kašike pavlake za kuhanje
pola litre bujona
so
biber

Priprema:

Sitno nasjeckajte luk i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša.

Pred kraj dodajte usitnjeni bijeli luk, ruzmarin i majčinu dušicu.

Dodajte komade karfiola i pripremljeni bujon.

Kuhajte dok karfiol ne omekša i potom sve usitnite štapnim mikserom.

Vratite usitnjenu smjesu na šporet i dodajte so i biber po želji.

Možete dodati malo vode ako smatrate da je smjesa previše gusta.

Dodajte dvije kašike pavlake za dodatnu kremoznost, pustite da provrije pa sklonite s vatre.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh