Hrana i piće

Fini desert: Čoko-kokos kuglice koje se ne peku

Radi se o finom desertu koji bez ikakvih problema mogu napraviti i djeca jer je vrlo jednostavan, a opet toliko ukusan da se otapa u ustima. Teško ćete pojesti samo jednu kuglicu.

No image - Haber.ba

Sastojci:

1 i 3/4 šalice kokosa

3 žličice kokosovog ulja

3 žličice javorovog sirupa

2 žličice nezaslađenog kokosovog mlijeka

1/2 žličice ekstrakta vanilije

1/8 žličice soli

Priprema:

Miješajte jednu šalicu kokosa i kokosovo ulje velikom brzinom dok ne postane gotovo kao maslac. Dodajte javorov sirup, kokosovo mlijeko, ekstrakt vanilije i sol te dobro promiješajte da se poveže. Dodajte ostatak kokosa i umijesite kao tijesto. Potom oblikujte kuglice i stavite u hladnjak na sat vremena, a može i preko noći, ako vam se ne žuri. RECEPT ‘Balon’ lepinje savršene su za umetanje finih mesnih delicija Otopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj ili u tavi uz dodatak vrlo malo ulja ili margarina. Odmah umačite kuglice u čokoladu i posipajte kokosom pa vratite u hladnjak na pet do 10 minuta. Umjesto crne čokolade, možete koristiti i bijelu, navodi 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh