Hrana i piće

Naučite kako odabrati prave začine za jelo koje pravite

Caka koja može čak i da sakrije poneku grešku koju ste možda napravili tokom kuhanja.

Začini - Arhiva

Svaka žena koja redovno kuha kod kuće sigurno je primjetila jednu čudnu stvar – koliko god da pratimo recept i čini nam se da uvijek stavljamo iste sastojke u identičnoj razmjeri, jelo ne ispada onako kako smo htjeli i navikli. Tek kad završimo kuhanje i probamo, shvatimo da to nije to i da nam se uopšte ne dopada…

U čemu je caka? Gdje smo pogriješili? Da li je do temperature ili dužine kuhanja, do kvaliteta namirnica? Šta je to zapravo potrebno za savršeno jelo, odnosno da li postoji trik da nam baš svaki ručak uspije i bude fenomenalnog ukusa?

Tajna je u pravom odabiru začina! Ako jelo začinite savršenom razmjerom soli, povrća i začina, u količini po vašem ukusu, ne postoji način da vam ručak ne uspije i da ne bude vrhunskog ukusa.

Štaviše, osim što će jelu dati bogatu punoću ukusa, kvalitetan začin može i da sakrije poneku grešku koju ste možda napravili tokom pripreme i kuhanja!

Kako da odaberete savršen začin za jela?

Prije svega, obratite pažnju da začin bude napravljen od prirodnih sastojaka visokog kvaliteta. Samo takvi sastojci mogu da vam garantuju savršen ukus. Pazite i na svoje zdravlje – birajte začin koji ne sadrži vještačke boje i pojačivače ukusa, već onaj koji će obogatiti vaša jela istinskim ukusom prirodnog povrća i slanoćom mora, prenosi “Happy“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh