Hrana i piće

Sretan vam Međunarodni dan kafe!

Danas se obilježava Međunarodni dan kafe, koji je prvi put službeno obilježen 1. oktobra 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO-a, u organizaciji International Coffee Organization (ICO).

Kafa - Kurir.rs

Kafa je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, a kafoljupci širom svijeta dnevno ga popiju čak 1.6 milijardi šoljica.

Ima snažan učinak na mozak, pospješuje izmjenu tvari u organizmu, pojačava snagu i rad srca, poboljšava krvotok u srcu, podiže krvni tlak, povećava količinu šećera u krvi i njegovu potrošnju.

Ovo piće je jako popularno u mnogim zemljama svijeta, pa tako i u BiH gdje se kafa najčešće polako pije, odnosno pijucka, iako stručnjaci smatraju da kava otpušta puno više od svoje arome kada se pije u velikim gutljajima, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh