Sastojci:
- 250 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
- 250 grama šećera
- Četiri jaja
- 150 grama palente
- Kašičica i po praška za pecivo
- Rendana kora jedne pomorandže
- Sok od polovine limuna
- 100 mililitara soka od pomorandže
- Devet kašika šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U posudi pomiješajte puter i šećer i umutite dok ne postane glatko i pjenasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći između dodavanje. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže, kao i prstohvat soli.
Sve to dobro izmiješajte, nalijte u pleh i pecite oko pola sata.
U posudi pomiješajte sok od pomorandže, limuna i tri kašike šećera u prahu, pa polovinu te mješavine nalijte preko kolača. Ostavite da se ohladi potpuno.
U posudu stavite preostali dio mešavine soka i šest kašika šećera u prahu, izmiješajte i nalijte preko kolača, pa poslužite, piše “Mondo“.