Hrana i piće

Cooperova paradajz supa s lećom idealan recept za jesenje dane

Talentovani food blogger Hajrudin Šišić, kojeg na društvenim mrežama možete pronaći pod imenom Harry Cooper uvodi magiju u kuhanje kroz jednostavne recepte za veoma ukusnu hranu. Sa nama je podijelio kratki recept za supu koja će uljepšati vaš ručak i zagrijati vas u hladnijim jesenjim danima.

colinarka

Da bi napravili ovu jednostavnu supu, pripremite srednju glavicu crvenog luka, dva čehna bijelog luka, četiri cijela paradajza, 400 mililitara sosa od paradajza i jednu čašu crvene leće. Osim toga, bit će vam potrebni sol, biber i bosiljak, te 700-800 mililitara vode.

Za početak, isjeckajte luk i češnjak te ih propržite na ulju. Dodajte svježi i mljeveni paradajz. Važno je naglasiti da svježi paradajz isjeckate na komadiće. Pričekajte da prokuha, a zatim dodajte leću. Promiješajte i dodajte vodu. Začinite s prstohvatom soli, biberom i čajnom kašikom bosiljka.

Naposljetku smanjite temperaturu i ostavite da se kuha pola sata, a promiješajte svakih deset minuta. Ukoliko želite, možete dodati i začine poput čilija, origana i slično, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh