Hrana i piće

Rimski hljeb – specifičan ukus, ali i miris

Za ljubitelje tjesta, ovo je hljeb koji će uz specifičan miris i ukus jelu dodati posebnu notu.

No image - Haber.ba

Sastojci:

– 600 g fete

– 300 g belog brašna

– jaje

– prašak za pecivo

– 2 kesice lovorovog lista

Priprema:

Sir izgnječite viljuškom, dodajte jaje, zatim brašno i prašak za pecivo.

Napravite testo, podelite ga na 6-8 delova. Od tih delova odmah napravite lepinje. Možete ih po površini zaseći na šestine,piše N1

Na pleh poređajte listove lovora umesto pek-papira. Lepinje se ređaju na lovor, bez premazivanja odozgo.

Peku se 30 minuta na 200 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh