Hrana i piće

Hljeb bez brašna: Ovo je nešto najukusnije što ćete probati

Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vijeka. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.

Potrebno vam je:

4 jaja,
100 ml vode,
90 grama oraha,
90 grama sjemena lana,
90 grama sjemenki suncokreta,
90 grama sjemena susama,
90 grama sjemena bundeve,
malo soli,
pola kašičice sode bikarbone.

Priprema:
Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve sjemenke u fino brašno i zamijesite hljeb, prenosi “Aura“.

Pecite 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh