Hrana i piće

Trik Gordona Ramsaya za savršeno kuhanu rižu koja uspijeva baš svaki put

Savršeno kuhana riža pahuljasta je, ukusna, ali se i dalje mora “osjećati pod zubom”. Odličan je dodatak za mesne i druge umake, curryje, ili kao prilog uz pečenja.

Riža - Dnevnik.hr

Advertisements

Gordon Ramsay zna kako skuhati savršenu rižu koja uspijeva svaki put. Želite li dobiti najbolje moguće rezultate, odaberite basmati rižu, priznaje britanski chef.

Ona se smatra najkvalitetnijom vrstom riže, a raste isključivo u podnožju Himalaje. Karakterizira je dugo zrno koje se kuha otprilike desetak minuta, piše Dnevnik.hr.

Gordon Ramsay tvrdi da je 1:1,5 idealni omjer riže i vode, a pronašao je i optimalno vrijeme za termičku obradu.

Sastojci za savršeno kuhanu rižu:
400 grama basmati riže
600 ml hladne vode
3 sjemenke kardamoma
2 zvijezde anisa
sol i papar po želji

Priprema:
1. Isperite rižu pod mlazom hladne vode.

2. Stavite rižu u lonac. Posolite i poparite, pa sve dobro promiješajte.

3. U lonac ubacite zvjezdasti anis i kardamom, koje ste prethodno probušili kako bi otpustio svoje prirodne arome tijekom kuhanja.

4. Zalijte rižu hladnom vodom, poklopite i stavite kuhati na visokoj temperaturi.

5. Pustite da voda brzo zavrije. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuha osam do deset minuta.

Tijekom kuhanja nemojte podizati poklopac. Poklopljeni lonac ključan je za savršenu termičku obradu riže.

6. Vilicom promiješajte rižu i poslužite je uz umak po želji. Dobar tek!

U YouTube videu Gordona Ramsaya pogledajte kako se kuha savršena riža.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh