Hrana i piće

BAKLAVA EMILI: Po okusu kao prava baklava, a gotova za samo pola sata

Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.

Baklava Emili - Aura.ba

Sastojci:

● 4 jaja

● 2 šoljice (od 2 dl) šećera

● 1 šoljica ulja

● 1 šoljica mlijeka

● 1 šoljica griza

● 1 šoljica oštrog brašna

● 2 šoljice mljevenih oraha

Za preljev:

● 1/2 l vode i 2 šoljice šećera

Priprema:

Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata, piše Aura.

Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.

Posuti mljevenim orasima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh