Hrana i piće

Zbog ove male izmjene u receptu, krompir salatu ćete jesti svaki dan

Krompir salatu mnogi izbjegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Krompir salata - Kurir.rs

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 veći krastavac (oko 250 gr)
  • suhi začin
  • sirće
  • senf
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • mirođija
  • peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isječen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuhanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuhajte sa suhim začinom, piše “Kurir“.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isjecite krastavac, pomiješajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh