Hrana i piće

Evo kako ćete svaki put skuhati savršenu rižu

Poznati sidnejski kuhar Monti Koludrović otkrio je tajnu kako da vam riža bude savršeno skuhana baš svaki put – i nema veze sa odnosom riže i vode.

No image - Haber.ba

Caka je u tome da dobro operete rižu prije kuhanja. “Pranje je velika stvar. Ispiramo ga i do 30 puta”, kaže Koludrović, piše Aura.

“Dobro je operite. Svako želi da riža bude mekana i lijepa, da ne izgubi oblik”.

On objašnjava da se ispiranjem suhe riže uklanjaju površinski “omotači” zbog kojih se zrnca slijepe dok se kuhaju.

Dakle, vrlo je jednostavno – stavite rižu u posudu, sipajte vodu pa je prospite kroz cjediljku, i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim rižu kuhajte uobičajeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh