Hrana i piće

Recept za hrskavi pomfrit kao iz restorana

Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima.

Pomfrit - Magazin.ba

Sastojci:

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje

Priprema:

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vrijeme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrnio. Isijecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu. U posudi zagrijte posoljenu vodu. Prije nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju. Kuhajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša. Nakon 5 minuta isključite vatru i procijedite krompiriće. Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio. Zagrijte ulje, pa pržite pomfrit u dubokom ulju dok ne dobije boju. Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene:

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lijepu boju i bio hrskav,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh