Hrana i piće

OBARA S NOGU Zapečeni punjeni krompir će vas i u ovoj varijanti oduševiti

Nikad neće promašiti s krompirom, ali će ova kombinacija oboriti i najizbirljivije s nogu.

srpskainfo

Advertisements

Jedino što ne valja u ovoj harmoniji sastojaka je što će domaćica “natjerati” goste da češće dolaze u posjetu, i to u vrijeme ručka.

Sastojci

krompir – 4 veća komada
pršuta – 200 g
pavlaka – 250 g
kačkavalj – 200 g
origano – po ukusu
Priprema
Krompir dobro operite, skuvajte u ljusci, presijecite ga na pola i kada se malo ohladi izdubite. Poređajte izdubljene polovine krompira u vatrostalnu posudu.

Za punjenje pomiješajte pavlaku, rendani kačkavalj, na kocke isječenu pršutu i malo origana. Malo rendanog kačkavalja ostavite sa strane da na kraju pospete preko krompira.

Napunite krompir pripremljenim filom i stavite da se peče u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pred kraj pečenja punjeni krompir prekrijte rendanim kačkavaljem, pa vratite u rernu na par minuta da se kačkavalj lijepo istopi. Poslužite toplo,prenosi Srpskainfo


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh