Hrana i piće

Iz bakine kuhinje: Sočan kolač sa jabukama

Domaći kolač koji se topi u ustima.

Kolač sa jabukama - Bakina kuhinja

Advertisements

 

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 250 g brašna
  • 100 g mljevenih oraha
  • 700 g jabuka
  • 100 g suhog grožđa
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 kašike kakaa
  • korica limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g čokolade
  • cimet

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mljevene orahe, suho grožđe, maslac, koricu limuna, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izmiješati.

Podijeliti na pola, pa u jedan dio dodati kakao. Pleh podmazati i posuti brašnom. Jabuke očistiti i izrendati, zasladiti po volji, dodati malo cimeta.

U pleh prvo staviti tamni dio, pa ocijeđene jabuke i preko svjetli dio.

Peći na 180 stepeni C oko 40 min. Preliti sa čokoladom, piše “Kod bake u gostima“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh