Hrana i piće

JEDNOSTAVAN TRIK: Evo kako meso učiniti mekšim i sočnijim prilikom pečenja!

Možda vam to zvuči iznenađujuće, ali ona će vam pomoći da napravite ukusnu sočnu šniclu, čak i od najtvrđeg komada mesa.

Pečenje - Nezavisne.com

Advertisements

Soda bikabona je nezaobilazna u svakom domaćinstvu. Mnogima su poznata njena magična svojstva i mnoštvo načina njene primene, kako u kuhinji, tako i u kozmetičke svrhe.

A da li ste znali da obična soda bikarbona može biti korisna u pripremi mesa?

Možda vam to zvuči iznenađujuće, ali ona će vam pomoći da napravite ukusnu sočnu šniclu, čak i od najtvrđeg komada mesa. Povećavajući pH mesa, soda bikarbona omogućava zadržavanje vlage, i čini njegovu strukturu nježnijom, piše “Uspešna žena“.

Da biste omekšali tvrdo meso, slijedite sljedeće korake:

  1. Uzmite komad mesa i pospite ga sodom bikarbonom.
  2. Raspodijelite je po cijeloj površini mesa.
  3. Ostavite meso u frižider na 3-5 sati.
  4. Prije pripreme dobro ga isperite tekućom vodom.
  5. Pripremite svoje omiljeno jelo.

Meso će se topiti u ustima!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh