Hrana i piće

Pomfrit od tikve

Recept

avaz

Advertisements

Sastojci:

1 manja bundeva,

2 kašičice karija,

2 kašičice bijelog luka u prahu,

1 kašičica luka u prahu,

1/4 kašičica kajenskog bibera,

1 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

Bundevu prepolovite i iz nje izvadite sjemenke i ogulite koru, a zatim je narežite na deblje trake poput pomfrita. Trake stavite u zdjelu i na njih nanesite maslinovo ulje i začine. Rukama ih promiješajte kako bi se po njima začini ravnomjerno rasporedili,piše Kuharica
Začinjene trake od bundeve rasporedite po plehu koji ste prekrili s papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Pecite ih oko 30 minuta dok bundeva ne omekša. Pomfrit od bundeve poslužite topli uz umak od jogurta ili vrhnja, kao predjelo ili užinu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh