Hrana i piće

Piletina i gljive u lisnatom tijestu

Recept

nezavisne

Advertisements

Sastojci:

500g lisnatog tijesta

500g pilećih fileta

400g gljiva

200ml kiselog vrhnja

2 jaja

1 kapula

1 češnjak

sol,papar,vegeta ,majčina dušica,vlasac

50g gaude

Način pripreme:

Piletinu isjecite na veće komade, začinite solju, paprom, vegetom i crvenom paprikom. Na pinkicu maslinovog ulja popržite sa svih strana.

Prodinstajte isto tako i gljive zajedno sa lukom i kapulom (i ovo začinite po želji, sol, papar, majčina dušica)

Razvaljajte dva lista tijesta, posložite jedan preko drugog u namaštenu tepsiju,odsjecite višak koji prelazi preko ruba,pišu Nezavisne

Filujte najprije sa polovinom gljiva, zatim posložite piletinu i na vrh ostatak gljiva.

Pomješajte jaja i vrhnje i prelijte preko nadjeva.

Naribajte malkicu gaude.

Sve skupa zapecite na 180 stupnjeva 40 minuta.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh