Hrana i piće

ONA JE GASTRO-BOMBA: Ovako se pravi tikvenica, desert među pitama – lagana je i ukusna

Advertisements

SASTOJCI:

500 gr brašna

mlaka voda

malo soli

FIL:

2 mlade tikve

250 ml milerama

2 jaja

1 glavica luka

biber po želji

PRIPREMA:

Od brašna, vode i soli zamijesiti tijesto za jufku.

Podijeliti na dva dijela i svaki namazati uljem.

Ostaviti da se „odmori“ pa razvući tanke jufke.

Tikvu oguliti i narezati na kockice.

Dodati narezani luk i mileram i jaja.

Posoliti i pobiberiti, pa filovati jufku, piše “Domacica“.

Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni…

Prijatno!:)


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh