Hrana i piće

Savršene kiflice sa džemom i kokosom

One su tako dobre, a najbolje od svega je to što više dana ostaju mekane, kao pamuk

aura

Advertisements

Sastojci

Tijesto

dva jajeta
200 ml ulja
300 ml mlijeka
jedna kašika suvog kvasca
100 grama šećera
oko 700 grama brašna
Fil

džem od šljiva (ili neki drugi, po želji)
Sirup

200 grama šećera
300 ml vode
Za posipanje

100 grama kokosa.
Priprema
U 300 ml mlakog mlijeka staviti kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera. Sačekati da malo odstoji pa dodati dva jajeta, 200 ml ulja i brašno te zamijesiti tijesto. Tijesto dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kad tijesto nadođe, podijeliti na pet dijelova. Svaki dio razvaljati u krug i isjeći na osam trouglova. Na svaki trougao tijesta staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim dijelovima tijesta.
Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
U međuvremenu skuvati sirup: u posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom,prenosiAura


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh