Hrana i piće

MEKANE KAO DUŠA: Kifle sa jabukama i cimetom po bakinom receptu

Obradujte svoje ukućane preukusnim mirisnim kiflicama. Neka jesen uđe u vaš dom na pravi način, uz fine mirise jesenjeg voća.

Kifle - Blogspot.com

Potrebno je:

  • 300-400 g brašna
  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 2 kašike ulja
  • 200 ml mlijeka

Nadjev:

  • 3 jabuke
  • šećera po želji
  • malo cimeta
  • 50 g mljevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • prah šećer

Priprema:

Zamijesiti tijesto pa ostaviti da malo odmori, a zatim razviti u hljeb i sijeći trouglove. Svaki trougao još malo valjkom posjeći po sredini.

Jabuke narendati, dodati orahe, cimet i šećer i time puniti trouglove. Uviti u kifle kako je prikazano u videu.

Ostaviti da porastu pa peći na 200 stepeni Celzijusa oko 20-30 min, piše “Stvar ukusa“.

Posuti prah šećdeerom i vanilin šećerom.

Mekane kao duša sočne fine mirisne!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh