Hrana i piće

Pohovani palačinci s puretinom i povrćem

Palačinci sa puretinom i povrćem

pohovani palacinci-Oslobodjenje.ba

Potrebno:

• 8 palačinki

• 250 g purećih prsa

• 40 g maslaca

• 5 kiselih krastavaca

• 1 žuta paprika

• 100 ml kiselog vrhnja

• 50 g brašna

• 2 jaja

• 80 g krušnih mrvica

• ulje, so i biber

Priprema:

Puretinu narežite na kockice, posolite, pobiberite i ispecite na maslacu. Dodajte sitno sjeckanu papriku i kratko pirjajte. Kada je meso gotovo, dodajte mu sitno nasjeckani krastavac i kiselo vrhnje. Na svaku palačinku stavite po kašiku nadjeva i čvrsto zarolajte. Nadjevene palačinke zatim uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju. Poslužite ih s umakom prema želji.

Savjet: Puretina je odlična u kuhanom i dimljenom izdanju, ali pečenje se smatra najboljim načinom pripreme puretine. Dodatno je možete oplemeniti dodavanjem začinskog bilja – kadulje i majčine dušice. Dobro je peći puretinu s kožicom jer će tako najbolje zadržati sočnost i mekoću, piše “Oslobođenje.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh