Hrana i piće

Brza i jednostavna čokoladna krema sa samo četiri sastojka

Jednostavna čokoladna krema priprema se od svega četiri sastojka koja zasigurno imate u svojoj kuhinji, a možete je koristiti za čitav niz slatkih zalogaja.

Čokoladna krema - Food4Mood.info

Lagana, sjajna i tako jednostavna čokoladna krema priprema se brže od svih s kojima ste se do sada susreli, a ne dolazi iz kesice ili konzerve, ne sadrži nepoznate sastojke i priprema se u samo nekoliko minuta.

Odlično će vam poslužiti za premazivanje biskvita, kao krema za cupcakese i torte ili za spajanje keksića.

Sve što će vam trebati za pripremu kreme su:

  • četiri kašike maslaca,
  • tri kašike kakaa u prahu,
  • pet kašika mlijeka i
  • dvije šoljice šećera u prahu.

Kombinaciji možete dodati i kašičicu ekstrakta od vanile ili dio šećera zamijeniti vanilin šećerom.

Priprema

Maslac otopite u mikrovalnoj, dodajte mu kakao u prahu, pa dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali. Dodajte mlijeko i vanilu, promiješajte i sve zajedno prebacite u veću posudu. Polako dodajte šećer u prahu uz neprestano miksanje. Mikser možete zamijeniti i žicom za mućenje, ali vam je u tom slučaju potrebno nešto više snage kako bi se svi sastojci povezali na ispravan način, piše “24sata“…

Kada ste pomiješali sve sastojke, trebalo bi da dobijete gustu, ali lako mazivu čokoladnu kremu. Ako je krema prerijetka, dodajte joj još šećera, a ako je pregusta, dodajte joj kašiku mlijeka.

Kremu možete držati u frižideru nekoliko dana. Posudu u kojoj je držite potrebno je da dobro zatvorite kako površina ne bi postala tvrda. Prije ponovnog korištenja, kremu kratko držite na sobnoj temperaturi, a zatim je još jednom izmiksajte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh