Hrana i piće

Topla torta od 600 g čokolade: Najukusniji desert koji morate makar jednom da probate! (RECEPT)

Jedna od najukusnijih torti, pravi se lahko, od malo skupljih sastojaka, ali kako kažu – “jednom se živi”!

Čokoladna torta - Kurir.rs

Advertisements

U nastavku pročitajte koji su vam sve sastojci neophodni, kao i potrebno uputsvo.

Sastojci:

  • 300 g mliječne čokolade
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 250 g maslaca
  • 6 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 vanil šećera

Uputstvo: Maslac, mliječnu i čokoladu za kuhanje otopite na pari. U drugoj posudi umutite 6 jaja, 4 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 vanil šećera pjenasto umutite. U ovu masu dodajte istopljenu čokoladu i maslac. Dobro promiješajte i sipajte u pleh, piše “Stil“…

Pecite pola sata na temperaturi od 160 stepeni.

Torta se može služiti i topla i hladna i vjerujte nije vam potreban nikakav preliv.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh