Jedno od omiljenijih italijanskih jela za svega nekoliko trenutaka može se naći na vašem trepezarijskom stolu. “Haber.ba” vam donosi jedan od laganijih recepata za prste polizati koji će oduševiti i najprobirljivije osobe.
Lazanje najprije malo namočiti u mlakoj vodi.
Potrebni sastojci:
- 300 -ak gr. mljevenog mesa
- 1 kašičica ulja
- ½ čena bijelog luka
- 1 kašika origana
- 1 šolja sjeckanog, prethodno oguljenog paradajza
- soli i bibera po želji
- 2 kore lazanje
- sir edamer, mocarela ili gauda
- 1 kašika parmezana
- 1 kašika svježeg bosiljka
- šampinjoni
- gotov bolonjeze sos
Priprema:
Na ulju prepržite, luk, meso, gljive, origano, paradajz sos, bolonjeze sos, so i biber. Kad malo propirjajte, složite lazanje u tepsiju (najbolje vatrostalnu) i zapacite oko 30 min.
