Hrana i piće

Brza ljetnja torta bez jaja: Umuti, zaledi i jedi! (RECEPT)

Samo za one domaćice koje ne žele da gube vrijeme sa uključivanjem rerne.

Torta - Thinkstock

Advertisements

Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će tijesto da “naraste”. Samo umutite i zaledite i uživajte!

Potrebno je
:

  • 600 g mljevenog keksa
  • 250 g + 12 kašika šećera u prahu
  • 2 margarina
  • oko 2 dl gaziranog soka od narandže
  • 4 čaše kisele pavlake
  • 500 g jagoda
  • 200 g šlaga
  • 2 dl mlijeka ili kisele vode

Priprema:

Zamijesite mljeveni keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. (u originalnom receptu piše 300 gr mljevenog keksa, ja sam duplirala). Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini, pišu “Recepti“.

Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poredajte sječene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlijekom ili kiselom vodom, pa ukrasite tortu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh