Hrana i piće

Ne prže se, a ni ne kuhaju: “Pufnasta” jaja su najnoviji gastro hit kojem nećete moći da odolite!

Najnoviji trend u hrani koji je zahvatio svijet su pufnasta jaja zbog kojih su ljudi potpuno zaboravili na kuhana, poširana ili pržena.

Pufnasta jaja - Telegraf.rs

Advertisements

Ovo jelo jedinstvenog izgleda pravi se tako što se žumance odvaja od bjelanca, a najbolje od svega je što ima samo 161 kaloriju, piše “Telegraf“.

Ako i vi želite da probate da ga napravite, evo recepta:

  1. Odvojite žumanca od bjelanca i stavite ih u odvojene činije.
  2. Izmutite bjelanca dok ne postanu gusta i pufnasta.
  3. Ako želite, dodajte im ekstra sastojke kao što su šunka, sir, povrće ili začini.
  4. Umućena bjelanca stavite na pleh za pečenje i postarajte se da na sredini imaju rupu za žumance.
  5. Pecite 5 – 8 minuta u unapred ugrijanoj rerni na 230 stepeni Celzijusa
  6. Nakon ovog vremena, izvadite bjelanca i dodajte im žumance, vratite u rernu i pecite još 3 minuta.
  7. Izvadite pufnasta jaja iz rerne i servirajte.

Prijatno!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh