ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Hrana i piće

SAMI NAPRAVITE VRHUNSKE ĆEVAPE (RECEPT)

Korijen riječi ćevap je persijskog porijekla, a znači prženo meso, a postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Evo recepta kako da sami napravite smjesu za ćevape kao pravi ćevabdžija.

Ćevapi - Family.rs

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smjesa odstoji, piše “Family“…

Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mljevene junetine, 0,5 kg jagnjetine, 4-5 čena bijelog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelijte sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Prije nego krenete oblikovati ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i to je to.

Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh