ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Hrana i piće

Za dobru kajganu važna je samo jedna CAKA: Toliko je jednostavna da ćete se iznenaditi!

Sudeći prema poznatom kulinarskom šefu Anthonyiju Buordainu, rijetko ko od nas sprema kajganu kako treba. Naime, on tvrdi da je caka samo u jajima.

Kajgana - Diannafitness.com

Buordain kaže da jaja prije prženja nikako ne valja miješati ni sa čim – ni sa mlijekom, vodom, pavlakom, a uz to ne treba ih ni previše prevrtati u tiganju.

Anthony savjetuje samo zagrijan tiganj i svježa jaja. Nakon što ih umutite u činijici i posolite i pobiberite, preručite ih u tiganj u kom ste zagrijali malo putera. Kada kajgana polako dobije oblik, treba je lagano zgužvati izokola u osam pokreta, piše “Žena“…

“Tako ćete dobiti vazdušastu, finu teksturu – prste da poližeš”, navodi Buordain.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh