Hrana i piće

HLJEB SA ČEŠNJAKOM, PUNJEN MESNIM OKRUGLICAMA I SIROM GOTOV ZA 20 MINUTA

Ovo je super ideja za današnji ručak ako vam se ne da ili nemate baš puno vremena za kuhanje.

hljeb - Net

Advertisements

Četiri najbolje stvari na svijetu – hljeb, meso, sir i češnjak – spojene u jednu božanstvenu, improvizovanu štrucu? Zvuči i izgleda genijalno, a uopšte ne sumnjamo da je okus još i bolji. Za pripremu ovog brzinskog zalogaja treba vam svega 20-ak minuta, a pojest ćete ga vjerojatno još i brže.

Vjerojatno već sad imate sve sastojke koji su vam potrebni za pripremu, a ako ne – trk u prodavnicu i evo super ideje za brzinski, kasni ručak ako danas baš nikako nemate vremena za kuhanje, piše “Net“…

Sastojci:

  • 1 baguette
  • pola kilograma mljevenog mesa (junetina, svinjetina, puretina…po želji)
  • 60 grama hljebnih mrvica
  • 2 supene kašike nasjeckanog peršina
  • pola supene kašike soli
  • pola supene kašike bibera
  • 1 jaje
  • 10 do 12 kriški sira (mozzarella, gouda…)
  • umak marinara (možete ga kupiti gotovog, ili napraviti sami od pasiranih rajčica, bosiljka, soli, praha od češnjaka i malo maslinovog ulja)
  • maslac sa češnjakom

Maslac sa češnjakom – sastojci:

  • 3 supene kašike rastopljenog maslaca
  • 3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
  • 2 supene kašike nasjeckanog peršina
  • 2 supene kašike naribanog parmezana

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni, a u zdjeli pomiješajte mljeveno meso, hljebne mrvice, 2 kašike nasjeckanog peršina, sol, biber i jaje. Zatim od smjese napravite manje mesne okruglice.

Pecite okruglice na tavi na malo ulja, dok ne postanu smeđe, a zatim ih stavite na papirnate ubruse da se iscjedi masnoća.

Narežite baguette na tri ili četiri jednaka dijela, ovisno o tome kakve je veličine (vodite se time da bi vam u svaki dio trebale stati po dvije okruglice).

Izvadite mekani dio iz baguetta (da ostane rupa za mesne okruglice). Dvije šnite sira postavite jednu malo preko druge, i u njih umotajte po dvije mesne okruglice. Zatim okruglice umotane u sir umetnite u baguette.

Napunjene komade baguetta zatim stavite u posudu za pečenje, premažite ga prethodno pripremljenim maslacem od češnjaka, umotajte u aluminijsku foliju te stavite u pećnicu. Pecite oko 15 do 20 minuta. Servirajte uz marinaru.

Prijatno!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh