Hrana i piće

Trik od 60 sekundi za smanjivanje zadaha od češnjaka

Češnjak je najbolje jesti sirov, ali nakon konzumacije ostaje neugodan zadah koji se može umanjiti s jednom namirnicom koje većina osoba ima u svojoj kuhinji.

Češnjak - Atma.hr

Advertisements

Češnjak je jedan od najsvestranijih ljekovitih namirnica koje poznajemo. Pun je antioksidanta koji snaže organizma, pomaže u liječenju sezonskih prehlada i gripa te potiče izlučivanje toksina iz organizma.

Kako bismo uživali u njegovim blagodatima, najbolje ga je jesti sirovog. Međutim, nakon njegove konzumacije ostaje neugodan zadah zbog čega ga mnogi izbjegavaju, piše “Zadovoljna“…

Da biste smanjili zadah od ljutine češnjaka, pojedite sirovu jabuku. Pokazalo se da enzimi u jabuci zbog koje plod potamni nakon što ju počnete rezati djeluje kao prirodni dezodorans za neugodan zadah izazvan sulfidima od češnjaka.

Prijatno!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh