Hrana i piće

Tajni sastojak, zlatni savjet: Zbog ovoga će vam tijesto svaki put narasti kao ludo!

Ako budete slijedili ovaj savjet, više nikad vam se neće desiti da vam tijesto padne ili ne naraste lijepo.

Tijesto - Recepti-svijeta.com

Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša tijesta budu kao iz najboljih restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuhara:

  • Prije nego što počenete da mjesite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.
  • Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tijesto naraste previše i pukne, piše “Kurir“…
  • Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet: U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, tijestu daje odličan “šmek”!


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh