Hrana i piće

Jelo za zetove i najbolje goste: CICVARA gotova za samo 20 minuta

Stari provjereni recept…

Cicvara - Coolinarka.com

Sastojci

  • 2 dl vode
  • 2 dl mlijeka
  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika putera (ako se koristi kajmak ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema

Mlijeko, vodu i puter staviti da prokuha, dodati sir, posoliti i izmiješati. Kad ponovo prokuha smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude “uhvati” kao da je malo prigorila, gotova je!

Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, piše “Coolinarka“…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh