Hrana i piće

MOŽE BITI VEOMA OTROVNO: Ako jedete ŠPINAT evo šta nikada ne bi trebli raditi!

Svi znamo priču o Popeyu i tajnu njegove snage i neuništivosti. Špinat je super zdrava i hranjiva hranu, a mi svi bi ga trebali konzumirati kao dio naše prehrane.

Špinat - Novonovo.info

Osim koristi od špinata i pravilnog načina da ga jedete, mi ćemo vam dati korisne savjete o tome šta nikada ne bi trebali učiniti u vezi špinata, piše “Novonovo“…

Špinat sadrži velike količine vitamina A, B, C, E, minerala, mangana, folne kiseline i kalija. Ovo povrće je vrlo preporučljivo, jer velike količine zeaksantina i luteina u svom sadržaju pomoći će u zaštiti organizma protiv raznih bolesti.

Šta uvijek treba imati na umu jeste da ovo povrće ne bi smjeli ponovo zagrijavati. Razlog je zbog nitrata koji se pretvore u vrlo štetne i kancerogene nitrozamine, kada su podvrgnuti visokoj toploti.

U slučaju da niste čuli za ovo prije, ne zaboravite da nikada više ponovo ne zagrijavate špinat. Uvijek ga treba jesti svježeg, a ako ga jedete sljedeći dan, ne zagrijavajte ga nego jedite hladnog. Hladan špinat je ukusan isto kao i topao.

Ukratko, špinat je hranjivo i zdravo povrće, a možete ga konzumirati svaki dan, dokle god ga ne zagrijavate ponovo.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh