Hrana i piće

PRIJEDLOG ZA RAMZANSKI DESERT! KESKUL – TURSKI DESERT KOJI PODSEĆA NA RAFAELO GOTOV ZA 15 MINUTA

Brzo se napravi, a još brže se pojede. Recept sam dobila, i odmah isprobala. Ukusom podsjeća na Rafaello kuglice…

Keskul - Novihorizonti.ba

Sastojci:

  • 5 dl. hladnog mlijeka
  • 40 g. kokosa
  • 60 g. brašna
  • 80 g. šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika maslaca

Za posipanje:

  • malo sijeckanih nesoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih lješnjaka
  • malo kokosa

Priprema

U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom.

Sve zajedno stavite na šporet da provri mješajući.

Kad provri dodajte maslac i mješajte da se otopi.

Sklonite, i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.

Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacijama ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i sa malo kokosa.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh