Hrana i piće

Savršenstvo za vaše nepce: Napravite tortu s makom i malinama

Iznenadite svoje ukućane ukusnom poslasticom od maka i malina.

torta sa makom i malinama - Faktor

Potrebni sastojci za biskvit: 2 jaja, 3 čaše šećera, 2 čaše mlijeka, 1 čaša ulja, 3 čaše glatkog brašna, dva prstohvata praška za pecivo, 150 g maka u zrnu, piše Faktor.

Ukrašavanje: kvalitetni džem od malina, 100 g tamne čokolade za kuhanje, 100 ml tečnog šlaga.

Postupak pripreme:

1. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Kalup namastite, a dno obložite papirom za pečenje.

2. Sameljite mak.

3. Jaja izmiksajte sa šećerom, pa dodajte mlijeko i ulje,brašno, prašak za pecivo i mak. Smjesu izmiješajte, pa je izlijte u kalup i pecite oko 35 minuta.

4. Pečeni biskvit ohladite, prerežite onoliko koliko želite kora, pa svaku namažite džemom. Ostavite je u frižider da se malo stisne.

5. U međuvremenu napravite ganache kremu. Tečni šlag zagrijte do vrenja, a čokoladu nasjeckajte nasitno. Prelijte šlag preko čokolade i miješajte dok se ne otopi.

6. Kremom prelijte tortu, ohladite u frižideru, pa poslužite.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh