Hrana i piće

Savršenog ukusa, topi se u ustima: Ako želite pravi RAFFAELLO ukus onda napravite ovaj kolač!

Recept…

Raffaello kolač - Novonovo.info

Sastojci

Kora:

5 bjelanaca
150 g. šećera
150 g. kokosa
2 kašike brašna

Preliv:

200 g. čokolade
4 kašike ulja

Fil:

4 dl.+1 dl. mlijeka
5 žumanaca
1 puding od vanilije
250 g. putera
130 g. šećera u prahu

Posipanje:

oko 80 g. kokosa

Priprema

Umutite u čvrst snijeg bjelanca, postepeno dodajte šećer, kada se stopi šeećr lagano dodati brašno i kokos muteći mikserom na lagano.

Sipati u pleh u koji smo stavili papir za pečenje, lagano poravnamo i pečemo na 200 C. oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju. Koru ohladimo.

Čokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lijepo sjajna prelijemo ravnomerno po ohladjenoj kori. Ohladimo koru da se čokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil.

4 dl. mlijeka stavimo na sporet da provri. Posebno umutimo puding sa žumancima i dodamo 1 dl.mlijeka, sve umutimo da nema grudvica, i kada mlijeko provri lagano sipamo masu od pudinga i žumanaca, i kuhamo dok se ne zgusne. Sklonimo, i ohladimo.

U hladno dodamo šećer u prahu i puter te sve dobro umutimo. Na ohlađenu koru sa čokol. prelivom ohlađenim nanesemo ravnomjerno fil. Pospemo sa kokosom i ohladimo u frizideru. Sjeći na kocke kada se ohladi, piše “Coolinarika“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh